A A A ћир |  lat  
Naslovna » Aktuelno » Vesti » Vučić: Smišljeno da se Srbi uplaše i Srbija isprovocira

Vučić: Smišljeno da se Srbi uplaše i Srbija isprovocira

05. april 2019. Izvor: Tanjug

Predsednik Aleksadnar Vučić izjavio je danas, povodom prisustva albanskih vojnika na severu KiM, da je to smišljeno i planirano i da bi se Srbi plašili i da bi dodatno provocirali Srbiju.

Aleksadnar Vučić

Foto: Tanjug

Upitan za to što su vojnici Kfora, ali i vojnici iz Albanije, prošetali Severnom Mitrovicom, što je unelo dodatni nemir među građane severa KiM, Vučić je rekao da je sasvim logično da je to unelo nemir među ljude.

A, upravo to bi, ukazao je, trebalo da bude jasna i nedvosmislena naznaka i NATO-u, odnosno Kforu, da vode računa o takvim stvarima.

"Ako već uvodite albanske vojnike, kao deo NATO-a, odvedite ih neka obilaze Zrze i Đakovicu, a nemojte da ih vodite u Severnu Mitrovicu", rekao je Vučić.

Istakao je da je to smišljeno i planirano i da bi se Srbi plašili i da bi dodatno provocirali Srbiju.

"Ali, neće imati bilo kakvih drastičnijih posledica, jer mi moramo sve poteze na ozbiljan i odgovoran način da sagledavamo u budućnosti. Mi ovde imamo razlog, u državnom rukovodstvu, za najveći strah. A, što se naših ljudi tiče - ako Kfor ne bude obavljao svoj posao, postojaće neko ko hoće", rekao je Vučić novinarima.