A A A ћир |  lat  
Naslovna » Aktuelno » Vesti » Đurić: Srpskom narodu u pokrajini ukinuta sva politička prava

Đurić: Srpskom narodu u pokrajini ukinuta sva politička prava

24. april 2019.

Sprečavanje predstavnika Srpske liste da nastupe na lokalnim izborima na severu Kosova i Metohije jeste čin kojim su srpskom narodu u pokrajini ukinuta sva politička prava.

Marko Đurić

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Dalje učešće Srba u bilo kakvim prištinskim institucijama i političkim procesima organizovanim od strane Prištine nakon ovakvog čina postaje besmisleno.

Obavićemo konsultacije predsednika Srbije, vlade i Srba sa Kosova i Metohije i zajednički doneti odluku o daljim koracima.

Predstavnici fašističkog i šovinističkog pokreta Samoopredeljenje u prištinskoj Centralnoj izbornoj Komisiji danas su uveli mere nacionalne segregacije a Srbima je i formalno oduzet status slobodnih ljudskih bića na samoproglašenom Kosovu.

Jedno je sasvim sigurno, Srbija, kao demokratska i odgovorna država, Albancima neće uskratiti građanska i politička prava, jer se ovakvom ludilu i neodgovornosti Prištine ne može i ne sme parirati reciprocitetom.

Neverovatno je i da se ovakve stvari događaju pred očima međunarodne zajednice, koja bez ikakvog efikasnog odgovora posmatra sve razornije manifestacije političkog divljanja Prištine.