A A A ћир |  lat  
Naslovna » Aktuelno » Vesti » Đurić: Zabrane su samo za Srbe, naš odgovor je masovan izlazak na izbore

Đurić: Zabrane su samo za Srbe, naš odgovor je masovan izlazak na izbore

03. oktobar 2019. Izvor: RTS

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kaže za RTS da su Srbi, uoči kosovskih izbora, suočeni sa golom i brutalnom diskriminacijom. Napominje da je jedini način da se diskriminacija pobedi – masovan odziv na izbore zakazane za 6. oktobar.

Marko Đurić

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Marko Đurić napominje da je Srpskoj listi zabranjeno da kaže "Srbija zove", a drugi se ne kažnjavaju što kažu da je "Srpska lista monstrum".

"Srbi se suočavaju sa golom i brutalnom diskriminacijom, a jedini način da je pobedimo je masovan odziv. Pozivam sve građane KiM koji su u biračkom spisku, bez obzira na to kakva dokumenta imaju, da se odazovu i ostvare pravo. Pokušaje diskriminacije ćemo prijaviti međunarodnim institucijama", ukazao je direktor Kancelarije za KiM gostujući u Dnevniku RTS-a.

Kako kaže, ako bude bilo više srpskih glasova nego pre "Albanci ne mogu da nas pobede".

Odgovarajući na napise medija da su na dan izbora mogući upadi kosovske policije, Đurić je rekao da niko ne treba da se igra.

"Srbija je uvek spremna da zaštiti Srbe na KiM. Zato našim ljudima želim da kažem da treba da se vidi masovnost. Ako bude 10 od 10 srpskih poslanika, neće moći da bude formirana pokrajinska vlada bez glasa Srba, srpski glas će biti glasniji", navodi Đurić.

Prema njegovim rečima, od rezultata izbora zavisi koliko će se u pokrajinskim instutucijama zaštititi položaj Srba.

"'Srbija zove' je poziv kojim se mi ponosimo i na koji će se Srbi odazvati, kakvi god budu meteorološki uslovi", poručio je direktor Kancelarije za KiM.