Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић се састао са високим представницима Еулекса поводом све учесталијих напада на Србе

Ђурић се састао са високим представницима Еулекса поводом све учесталијих напада на Србе

19. април 2017.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић данас је у Београду одржао хитан састанак са високим представницима Еулекса поводом све учесталијих напада на Србе и отворених претњи насиљем које долазе из екстремних политичких и верских кругова у покрајини.

Фото: Танјуг

Ђурић је на сасатанку од међународних представника затражио предузимање конкретних одлучних мера којима би се спречило угрожавање безбедности људи и имовине и спречило даље погоршање безбедносних прилика на Косову и Метохији.

Последња серија напада на грађане српске националности на Косову и Метохији је, према Ђурићевим речима, изазвала велику забринутост и неспокојство српског народа у покрајини.

Ђурић је истакао да је нужно учинити озбиљне напоре на терену како би се инспиратори и организатори оваквих напада онемогућили да озбиљно и трајно наруше безбедносну ситуацију на Косову и Метохији и угрозе све што је до сада постигнуто у процесу нормализације односа Београда и Приштине.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију данас је телефоном разговарао и са директорком Одељења за западну Европу, западни Балкан и Турску у Европској служби за спољне послове Ангелином Ајхорст о актуелној безбедносној ситуацији на Косову и Метохији и перспективама дијалога Београда и Приштине.

Ђурић је том приликом истакао кључни значај спровођења постигнутих споразума о формирању Заједнице српских општина за наставак процеса дијалога и нормализације односа.