Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић упознао америчке студенте са ситуацијом на Косову и Метохији

Ђурић упознао америчке студенте са ситуацијом на Косову и Метохији

11. мај 2017.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић примио је данас групу студената америчког универзитета Клемсон из Јужне Каролине, који се налазе у студијској посети Србији.

Фото: Канцеларија за КиМ

Ђурић је студенте упознао са током дијалога Београда и Приштине и његовим перспективама, као и са политичком, економском и безбедносном ситуацијом на Косову и Метохији.

Директор Канцеларије за КиМ је истакао да је уверен у могућност стварања политичке климе у којој ће Београд и Приштина моћи да ефикасно сарађују, без обзира на трајно неслагање по питању статуса јужне српске покрајине.

Ефикасност и досег дијалога Београда и Приштине зависиће, према његовим речима, управо од способности да се неслагање по питању статуса што више изолује, како би се постигао конкретан напредак у стварању услова за што нормалнији и просперитетнији живот људи на Косову и Метохији.

Ђурић се посебно осврнуо на тежак положај српског народа у покрајини и проблеме који се, због лоше социо-економске ситуације на Косову и Метохији и снажења верског радикализма, могу прелити на шири регион и остатак континента.