Насловна » Актуелно » Вести » Горан Ракић изабран за шефа Српске листе

Горан Ракић изабран за шефа Српске листе

17. јул 2017. Извор: Танјуг

На изборној седници ГИ "Српска листа "одржаној данас у Косовској Митровици за председника је изабран Горан Ракић. Изабрано је и председништво од девет чланова , Славко Симић , Иван Тодосијевић, Стеван Вуловић , Милован Кривокапић, Срђан Митровић, Саша Милошевић , Срђан Поповић и Далибор Јевтић.

Фото: Канцеларија за КиМ

За генералног секретара Српске листе изабран је Зоран Мојсиловић и шеф канцеларије за сарадњу са медијима биће Игор Симић.

Изабран је и Надзорни одбор чији су чланови Ненад Рикало, Зоран Милојевић и Винка Радосављевић.

Горан Ракић је захвалио на указаном поверењу и истакао да је изабран на предлог Славка Симића и то једногласно и обећао да ће све одлуке бити доношене концензусом.

"Предстоји нам период у коме ће Српска листа наставити борбу не само за Србе већ и за Горанце, Бошњаке, Турке , Роме и све друге заједнице које су у протеклом периоду били грађани другога реда", рекао је Ракић.

Додао је да у тој борби има места за све искрене и добронамерне борце али нема места за самосталне стрелце чији је лични интерес испред националног интереса.

Цитирао је нашег великог војсковођу који је рекао "Нема те битке коју српски народ не може да добије али нема тог мира који политичари не могу да изгубе".

"Српска листа" ће сачувати мир , бориће се у Скупштини за говорницом", рекао је Ракић и истакао "да је ту политику мира започео председник Србије Александар Вучић и доследно је следила Канцеларија за КиМ на челу са директором Марком Ђурићем.

"Одлуке нећемо доносити брзоплето, консултоваћемо се са председницима општина и Београдом и након тога одлучићемо шта је добро за српски народ на КиМ", рекао је Ракић и подвукао да је примарни циљ заштита српског народа на КиМ.

Јовић:"Српска листа" једина може да заштити Србе на КиМ

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Дамјан Јовић истако је да је "Српска листа" тренутно једини политички пројекат на КиМ који има капацитет да окупи и усмери српски народ у његовој борби за достизање оних политичких и људских права и слобода које су у претходном периоду били брутално гажени.

"Други политички субјекти који себе представљају као српске, под доминантним су утицајем појединих албанских политичара из Приштине и појединих страних амбасада и зато Влада Републике Србије и Канцеларија за КиМ немају дилему коме поклањају своје поверење и то је Српска листа" рекао је Јовић и додао да из ове иницијативе треба да се још посвећеније упусте у борбу за интересе српског народа на КиМ.

Према његовим речима представнике Српске листе је замолило да никада не забораве да су на својим функцијама због народа, а не да народ постоји да би њима било боље.

"Њихов однос према томе ће бити мерило Владе за подршку коју ће добити појединачно по заслугама", рекао је он.

"Замолили смо их и да у срединама где раде не дозволе да њихово евентуално такмичење у раду прерасте у непријатељство јер би то донело штету , несрећу и катастрофу српском народу на КиМ", рекао је Јовић и обећао максималну подршку Владе Републике Србије.

"У мери у којој они то од нас затраже ту подршку ће имати", нагласио је он и нагласио да Влада РС Српску листу види као део породице која је заједно у добру и злу.