Насловна » Актуелно » Вести » Козарев: Острашћена Тахири у дијалог уноси отровну атмосферу

Козарев: Острашћена Тахири у дијалог уноси отровну атмосферу

21. август 2017.

Главни преговарач Приштине Едита Тахири учинила је у досадашњем току дијалога са Београдом све да се разговори, уместо да воде ка помирењу, одвијају у отровној атмосфери увреда и сталних провокација.

Фото: Танјуг

Тај једнострани манир госпође Тахири, иако са наше стране обично није наилазио на реципрочан одговор, негативно је утицао на атмосферу у односима Срба и Албанаца и допринео томе да буде изгубљено драгоцено време које су два народа могла да утроше на истинско помирење и искорак ка сарадњи.

Едита Тахири наставља да у својим коментарима исказује националну острашћеност, вероватно због чињенице да је као преговарач била сасвим неефикасна и да није остварила своје прокламоване циљеве.

Сада Едита Тахири оправдано показује нервозу због започетог унутрашњег дијалога у српском друштву по питању Косова и Метохије, које током њеног мандата није учинило ниједан помена вредан корак ка остварењу њених сеператистичких снова, јер Србија ће из тог дијалога изаћи снажнија и још непоколебљивија.

Способност за унутрашњи дијалог је једно од мерила демократског развоја и показатељ снаге једног друштва, а госпођа Тахири и њени истомишљеници, који чак нису смели сопствене сународнике да питају шта мисле о њиховим сепаратистичким сновима, на томе могу само да нам завиде.