Насловна » Актуелно » Вести » Официру за везу Владе Србије у Приштини и браниоцу онемогућено да виде Митровића

Официру за везу Владе Србије у Приштини и браниоцу онемогућено да виде Митровића

31. август 2017.

Официру за везу Владе Србије у Приштини Дејану Павићевић и браниоцу, адвокату Дејану Васићу данас, и поред дозволе суда, није било омогућено да у затвору у Подујеву посете Богдана Митровића, који је у понедељак ухапшен у Мушутишту код Суве Реке, када је био у обиласку породичне куће.

Павићевић је за Танјуг рекао да је данас са адвокатом Васићем отишао да посети Митровића, али да им, и поред дозволе суда, није било омогућено да га виде јер им је затворска администрација саопштила да за то данас немају техничких услова, односно довољно особља да би им омогућили улазак и посету, те да не могу да га виде пре почетка идуће недеље.

"Када неко, и поред дозволе суда, нађе некакав изговор да вас не пусти да уђете у затвор почињете јако да бринете", каже Павићевић и наводи да је Митровић хронични дијабетичар и хипертоничар.

"Имајући у виду целокупну ситуацију и то да је он фактички отет из аутобуса пре неколико дана, када вам и поред свих дозвола затворска администрација не дозволи да га видите, почињу да вам се буде оне најгоре сумње, тако да смо ми заиста веома уплашени и за његово здравље", рекао је Павићевић.

Наводи да је Митровић у притвору, али да се налази у Подујеву у затвору високе безбедности.

"То је затвор за извршиоце најтежих кривичних дела и то је затвор где се налазе осуђеници, а не притвореници", каже Павићевић и наводи да су у том затвору дозвољене посете, те да би он као и адвокат Васић као бранилац требало да имају приступ притворенику малтене у свако доба.

Павићевић каже да су Канцеларија за Косово и Метохију, као и Митровићев бранилац, упућивали дописе Еулексу, те да се са том мисијом разговара око тога да Митровић буде пребачен у затвор у Косовској Митровици где ће, додаје, бити једна нормалнија средина у којој ће он сачекати евентуално подизање оптужнице и даљи наставак процеса.

"Сви ми разговарамо са њима на ту тему и покушавамо да постигнемо да се то деси. Међутим, све то што је било изузетно важно пало је некако у други план и постало мање релеватно у овом тренутку када заиста нисмо сигурни у каквом је он стању", каже Павићевић.

"Нисмо успели да га видимо и просто човеку прораде неке сумње и најцрње мисли. Када вам неко каже - моћићете да га видите тек почетком идуће седмице, за четири, пет дана, шта то значи? Да неко хоће да сакрије да га ми не видимо", упитао је Павићевић и истакао да сви раде на томе да се Митровић пребаци у затвор у Косовској Митровицу, а да је сада најпримарније да се омогући посета како би се уверили да је он добро.