Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Наставићемо да подржавамо Српску листу

Ђурић: Наставићемо да подржавамо Српску листу

09. септембар 2017. Извор: РТС

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић каже за РТС да су српски представници на КиМ јединствени у координацији са државом Србијом и да ће у свим искушењима имати подршку Владе Србије.

Фото: РТС

Марко Ђурић рекао је гостујући у Дневнику РТС-а да ће Влада Србије наставити да подржава Срспку листу.

"Верујем Србима са Косова и Метохије и у то како креирају своју будућност. Они су у политичком смислу суочени са избором између куге и колере и ако одлуче да подрже владу у којој ће сами имати своја места и у којој ће моћи да се боре за позиције свог народа, ми их подржавамо и наставићемо да подржвамо Српску листу", напомиње Ђурић.

Каже да је Рамуш Харадинај за Србију оптужени ратни злочинац.

"Против њега ће наши правосудни органи и даље предузимати све могуће мере, али никада нећемо бацати камeње на Српску листу и људе који покушавају да опстану окружени у енклавама на КиМ", објашњава Марко Ђурић.

Додаје да су српски представници јединствени у координацији са државом Србијом.

"Они ће имати у свим искушењима нашу подршку и нећемо попут пропалих салонских политичара на Твитеру да их критикујемо него ћемо се борити са њима за опстанак", истиче Ђурић.

Каже да је, што се дијалога тиче, највећи ударац задат у време претходних режима када је то пребачено из УН и да је сигурно да наставак дијалога неће бити лак али да ће Срби на КиМ наставити да штите и бране своје принципе, а држава Србија своје интересе.

"Без обзира што ће ово многе Албанце разљутити, али за нас ће ово, док постоји институција државе Србије, остати део наше земље и наша јужна српска покрајина, а ти људи данас који седе у тој скупштини, ти српски представници, једини су који имају храбрости да у Приштини пред тим терористима бивше ОВК кажу јасно и гласно да је то Србија", каже Ђурић.