Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Прва влада која зависи од српских гласова

Ђурић: Прва влада која зависи од српских гласова

10. септембар 2017. Извор: РТС

Директор канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић рекао је јутрос да је нова покрајинска влада прва која ће зависити од српских гласова и да неће моћи да опстане ако Срби у политичком смислу буду малтретирани.

РТВ Пинк

Ђурић је подсетио да ће Срби имати 10 посланика и три министарства, једно више него раније, оцењујући за Пинк да Срби на Косову никада до сада нису имали овакву политичку снагу.

Према његовим речима, то је резултат чињенице да су се ујединили и да делују у координацији са својом државом.

Ђурић је напоменуо да је то значајно за побољшање положаја српског народа, оцењујући и да је добијање министарства пољопривреде веома важно за Србе на КиМ јер тамо 85 одсто људи живи на селу и баве се углавном пољопривредом. Најављује да ће држава помагати пољопривреднике на КиМ, али и да ће подршка сада моћи да стигне и из покрајинских органа.

Србија је подржала Српску листу, јер сматра да Срби на Косову и Метохији најбоље знају шта је њихов интерес, поновио је Ђурић, наводећи да је пред српским народом још пуно борбе за бољи положај у покрајини, али и да ће увек у томе имати подршку државе.

Нећемо их напуштати као псеудо опозиција, рекао је Ђурић.

Рекао је и да се став према Рамушу Харадинају није променио и да ће Србија наставити да тражи његово изручење. Поводом Харадинајевог обраћања на српском у покрајинском парламенту, Ђурић је рекао да не верује у његову искреност, као и да разуме колико је тешко нашем народу који ће се суочавати са Харадинајем.