Насловна » Актуелно » Вести » Козарев: Хуманитарне мисије критикују само они који у себи немају ни зрна човекољубља и осећаја за људска права

Козарев: Хуманитарне мисије критикују само они који у себи немају ни зрна човекољубља и осећаја за људска права

25. септембар 2017.

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев данас је поручио да најављене активности НВО „Руска хуманитарна мисија“ у нашој јужној покрајини могу да критикују само они који у себи немају ни зрна човекољубља и осећаја за људска права.

Фото: Танјуг

„Енвер Хоџај напада хуманитарну организацију која донира систем за снабдевање кисеоником за митровачки Клиничко-болнички центар, у којем се лече и Срби и Албанци. Ми смо поносни на помоћ Руске хуманитарне мисије, исто као што смо поносни и на помоћ коју нашем народу пружа организација Арноа Гујона, као и на делатност Црвеног крста чији самопроглашено Косово није и никада неће бити члан, па зато Приштина и прогони његове раднике“, објаснио је Козарев.

Канцеларија за Косово и Метохију, како је додао, има плодну сарадњу са бројним међународним невладиним организацијама које се баве хуманитарним радом.

Према његовим речима, јасно је да Хоџајева нервоза проистиче из сазнања да ће самопроглашено Косово наставити да ниже неуспехе покушавајући да постане члан, не само Црвеног крста, већ и Унеска, Интерпола и других значајних међународних организација и институција.

„Уместо што шири ничим основан страх од руских хуманитараца, Хоџај би могао да се позабави лажним хуманитарцима који врбују албанску омладину на Косову и Метохији и одводе је у Сирију и на друга блискоисточна ратишта“, поручио је Козарев.