Насловна » Актуелно » Вести » Ђорђевић и Ђурић о социјалним питањима на КиМ

Ђорђевић и Ђурић о социјалним питањима на КиМ

05. октобар 2017.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са директором Канцеларије за Косово и Метохију Марком Ђурићем.

„Република Србија наставиће да спроводи одговорну социјалну политику на Косову и Метохији, што подразумева интензивирање социјалних давања и услуга за њене грађане у покрајини“, изјавио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић.

На састанку је договорено да буде извршена анализа функционалности мреже социјалних установа на Косову и Метохији, а затим и њихова реорганизација и модернизација у складу са потребама и интересима корисника социјалних примања, као и развоја нових социјалних услуга.

„Посебна пажња биће посвећена стимулисању политике рађања, са циљем снажења демографског потенцијала српског народа на Косову и Метохији“, истакао је директор Ђурић.

Свим грађанима Србије на Косову и Метохији, који то желе, биће омогућено да примају пензије у складу са законима наше државе, закључено је на састанку. Свима који то право нису остварили, а не примају пензију ни у једном другом пензијском систему, упућен је позив да се обрате надлежним институцијама Републике Србије.