Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић:Важно да се потврди јединство Срба 22. октобра

Ђурић:Важно да се потврди јединство Срба 22. октобра

06. октобар 2017. Извор: Танјуг

Веома је важно да Српска листа на локалим изборима, заказаним за 22. октобар, потврди јединство Срба на КиМ и главни циљ данашњег разговора кандидата за градоначелника са председником државе јесте да се оснажи српско јединство, каже директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

Фото: РТС

"Трећи пут Срби на КиМ зову на испит јединства. Увек је покушавано да се подметну неке листе које су ближе Приштини. Не смемо да дозволимо поделе. На срећу народ се увек одазивао на позив на јединство из Београда", нагласио је Ђурић за РТС.

Он је додао да Срби са КиМ знају да кроз Српску листу чувају везе са Србијом, те да је 22. октобар прилика да се ојача капацитет Срба у институцијама у Приштини.

Говорећи о иницијативи председника за унутрашњи дијалог о КиМ он је рекао да та иницијатива већ доприноси да се о тој теми говори више и да има благородне ефекте.

"Радна група ће започети озбиљан рад, а државне институције ће настојати да укључе што шири сегмент друштва и мислим да је сваки дијалог лековит", поручио је Ђурић.