Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Догађања у Шпанији снажан аргумент у вези са КиМ

Ђурић: Догађања у Шпанији снажан аргумент у вези са КиМ

06. октобар 2017. Извор: Танјуг

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић изјавио је данас да су неки погрешно мислили да ће Србија да ћути на неправду, лицемерје и двоструке стандарде ЕУ да су неупоредиви Каталонија и КиМ и нагласио да је ситуацијом у Шпанији наша земља добила снажан аргумент када је реч о јужној српској покрајини.

Фото: РТС

Упитан шта очекује од писма које премијерка носи у Брисел, Ђурић је рекао да су "неки можда очекивали погрешно да ће Србија да ћути на неправду, лицемерје и двоструке стандарде".

"Србија са највишег нивоа јасно реаговала и поставила нека питања. Како је могуће да за Србе важе нека правила која не важе ни за једну другу земљу у свет. Не може за нашу земљу мање важити међународно право него за друге који су чланице ЕУ", поручио је он.

Ђурић је поновио да Србија подржава јединство Шпаније, али и да је ово ситуација у којој је наша земља добила снажан аргумент када је реч о Косову и Метохији.

"Никога не треба да чуди што је Приштина све даље од међународних организација. Не може међународно право за једне важити, за друге не", рекао је он.

Чињеница да је Приштина одустала од кандидатуре у Унеску, како каже, значи да нису говорили истину.

"Морамо да наставимо да се боримо, говорећи истину о томе какво је стање, без обзира на то шта међународна заједница мисли", закључио је Ђурић.