Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић са кандидатом за градоначелника Клокота Божидаром Дејановићем

Ђурић са кандидатом за градоначелника Клокота Божидаром Дејановићем

17. новембар 2017.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састаo се данас са Божидаром Дејановићем, кандидатом за градоначелника Клокота у предстојећем другом кругу избора у тој општини, који ће се одржати у недељу 19. новембра.

Фото: Канцеларија за КиМ

Том приликом, Ђурић је захвалио Дејановићу, који је са свим члановима Грађанске иницијативе „Клокот Врбовац“ ове недеље приступио „Српској листи“, на уједињењу српских политичких снага у Клокоту и спремности да у сарадњи са владом у Београду раде на заштити и унапређењу колективних права Срба, као и економском снажењу српских средина на Косову и Метохији.

„Уверени смо да је политичко јединство Срба у Клокоту, што је омогућено приступањем господина Дејановића и његове грађанске иницијативе Српској листи, у суштинском интересу нашег народа у тој општини“, истакао је Ђурић.

Према Ђурићевим речима, тиме су створени услови да и општина Клокот, попут осталих општина са српском већином на Косову и Метохији, добије првог човека који ће у сагласју са осталим српским градоначелницима и одборницима бити чврст и стабилан део нашег националног политичког корпуса на Косову и Метохији.

Директор Канцеларије за КиМ је рекао да су и овог пута, као и у последња два изборна циклуса у покрајини, Срби јасно поручили да им је доста политичких подела, али и да покушаји појединих албанских политичара да нашем народу намећу представнике блиске Приштини, само додатно хомогенизују Србе на Косову и Метохији.