Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Коментари албанских политичара као племенски покличи

Ђурић: Коментари албанских политичара као племенски покличи

23. новембар 2017. Извор: Танјуг

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић критиковао је данас коментаре појединих албанских политичара на пресуду Ратку Младићу оценивши да више личе на племенске покличе него на озбиљну политику.

Фото: Канцеларија за КиМ

Истовремено, чињеницу да су поједини од тих политичара на слободи Ђурић види као најбољи доказ о раду међународног правосуђа.

"То најбоље говори о резултатима рада таквог међународног правосуђа према Србима и према српским жртвама. Ми нећемо заборавити српске жртве нити чињеницу да је 247.000 сународника протерано са КиМ и да се хиљаде њих налазе на списковима несталих ", рекао је Ђурић новинарима у Палати Србија.

Он је рекао да једноставно "одбацује" коментаре које су јуче имали људи из албанског политичког живота.

"Њихови коментари више личе на племенске покличе него на озбиљну политику, на покушаје да се српски народ додатно понизи у ионако тешким условима", поручио је Ђурић.

Сви којима је неко из породице страдао имају право да питају шта је с њиховим најмилијима, казао је Ђурић и поручио: "Ми никада нећемо одустати од гоњења оних који су одговорни за ратне злочине на КиМ без обзира у каквим фотељама седе и на каквим су политичким функцијама".