Насловна » Актуелно » Вести » ФТН у Косовској Митровици обележио 50 година рада

ФТН у Косовској Митровици обележио 50 година рада

06. децембар 2017. Извор: Танјуг

Факултет техничких наука (ФТН) Универзитета у Приштини, са привременим седиштем у Косовској Митровици, данас је свечаном академијом, одржаном у великом амфитеатру овог факултета, обележио 50 година постојања и рада.

Фото: Канцеларија за КиМ

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Дамјан Јовић, рекао је да се не сме дозволити да сећање на "славно јуче" превлада над размишљањем о ономе што је важно данас и ономе што је неопходно за "боље сутра".

"Искуство оних који су са нама стварали до јуче, знање и одговорност оних који стварају данас, као и марљивост, наде и потребе оних чије време тек долази, морају бити само три притоке исте реке која тече ка заједничком циљу, а тај циљ мора бити стварање предуслова за снажан институционални допринос стварању напредног, пристојног, добро уређеног друштва у коме се поштују рад, знање, посвећеност и резултати", рекао је Јовић.

Према Јовићевим речима, у годинама пред нама, успех ФТН-а ће се мерити и бројем студената који након завршених студија успеју да се запосле у струци или успешно покрену сопствене послове.

"Кроз Центар за развој каријере и сличне пројекте наша држава, Влада Србије и Канцеларија за КиМ ће вам и даље у томе помагати, а надамо се да ћемо у догледно време овде имати педесетак програмера који ће радити пројекте за велике светске компаније и од свог знања и рада ти људи ће својим породицама моћи да обезбеде веома пристојан живот", поручио је Јовић на свечаности.

Декан Факултета техничких наука Небојша Арсић рекао је да је факултет препознат на европској мапи факултета као поуздан партнер који, како каже, на време испуњава своје обавезе те да је зато факултету поверено да води одређене међународне пројекте.

"Отварали смо нове лабораторије, нове рачунске центре, набављали нову опрему, а свега тога не би било да није било наше државе која је стајала иза нас, без њихове помоћи то не би било могуће", истакао је Арсић.

Он је на свечаности, заслужним институцијама и појединицима за опстанак и развој ФТН, уручио захвалнице факултета.

У име Канцеларије за КиМ захвалнице за успешну сарадњу примили су заменик директора Дамјан Јовић и помоћник директора Љубомир Марић.

Након свечане академије, заменик директора Канцеларије за КиМ Дамјан Јовић и декан ФТН Небојша Арсић отворили су у згради факултета савремено опремљен телевизијски студио, у којем ће, како је речено, студенти овог факултета стицати нова знања, а већ стечена знања примењивати у пракси.

На Факултету техничких наука за 50 година рада дипломирало је више од десет хиљада студената, а данас факултет похађа више од хиљаду студената.