Насловна » Актуелно » Вести » Козарев: Реаговати на паљење српске имовине

Козарев: Реаговати на паљење српске имовине

08. јануар 2018.

Наизглед минорни инциденти попут крађе стоке и паљења летине Срба на Косову и Метохији захтевају одлучну реакцију, пре свега међународне заједнице, јер напади на имовину јесу увек у функцији стварања атмосфере неспокојства и страха.

Фото: Канцеларија за КиМ

Последњи случај паљења сена српских повратника у околини Клине јесте најотворенија претња свима онима који би и помислили да се врате на своја предратна имања.

Разуме се да ће Канцеларија за Косово и Метохију посредством општинских привремених органа настојати да, кад год је то могуће, обештети наше сународнике у оваквим ситуацијама, јер напад на имовину јесте напад на егзистенцију, будући да се српске повратничке породице претежно баве пољопривредом.

Апелујемо и на албанске политичке чиниоце на Косову и Метохији да јасније осуђују нападе и провокације против Срба, њихове имовине и светиња, јер напад на имовину породице Вулић у селу Рудице не може се посматрати издвојено од антисрпске хистерије која је за Божић захватила неке екстремне појединце и организације у нашој јужној покрајини.