Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Одговори о убиству, па наставак дијалога

Ђурић: Одговори о убиству, па наставак дијалога

16. јануар 2018. Извор: Танјуг

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић рекао је вечерас да неће бити наставка дијалога у Бриселу док Србија не добије одговоре о убиству Оливера Ивановића.

Фото: РТС

Ђурић је за РТС рекао да информације до којих су дошли наши органи показују да је реч "о озбиљној и широкој организацији".

"Из минута у минут добијамо све више информација, све сам више уверен да ово не потиче из наше земље и сигурно не од Срба са КиМ. Ми не тражимо и не молимо, већ захтевамо да косовски органи одмах пронађу кривце и приведу их правди", рекао је Ђурић.

Према његовим речима, мета је Србија, њена стабилност и будућност.

"Онај који је ово урадио, урадио је најгору ствар за наш народ. Сада је јако важно да они који су одговорни за истрагу, а то су косовске институције, дају одговор и ми тражимо, захтевамо да се Србији омогући да учествује у истрази, а ми ћемо нашу истрагу водити свакако", истакао је Ђурић.

Он је рекао да се убица Ивановића мора пронаћи и да се мора добити опипљив напредак у истрази.

Оценио је да ништа што су покрајинске институције радиле у претходне две деценије није довело до заштите Срба.

"Ако не нађу убице, значи да знају ко је убио Ивановића и да то крију. Зато тражимо да учествујемо у истрази, а нашу ћемо свакако спроводити", поновио је директор Канцеларије за КиМ.

Истиче да је "наше да одговоримо окупљањем, сабирањем а не да допустимо да нам подмећу поделе, то би највише желели они који су убили Оливера Ивановића", нагласио је Ђурић.

Ђурић је додао да је убиство Оливера Ивановића пре свега велика трагедија за његову породицу, али и цео српски народ и додао да је ово најгора ствар која је могла бити урађена Србима на Косову.

Ђурић је оценио да је у питању "тероризам на делу" и одраз немоћи оних који су на КиМ одговорни за безбедност.

Он је додао да један велики део јавности и међу албанским политичарима а и овде у Београду нажалост на јако ружан начин све ово коментарише.