Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Приштина нема намеру да озбиљно води истрагу

Ђурић: Приштина нема намеру да озбиљно води истрагу

18. јануар 2018. Извор: Танјуг

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је вечерас да одбијање Приштине да српски политички, правосудни и други органи учествују у истрази убиства Оливера Ивановића показује да "приштинске власти немају намеру да воде истрагу на озбиљан начин".

Фото: Танјуг

"То показује да некоме озбиљна истрага ни не одговара. То је политичка одлука да не буде озбиљне истраге из које вероватно произилазе одређена сазнања, намере и циљеви који ни мало добро не говоре о њиховој улози о свему ономе што се десило", истакао је Ђурић.

Према његовим речима, озбиљно вођење истраге о убиству Ивановића није "пет полицајаца чланова неког тима са севера и пет чланова са југа", који, истиче, воде истрагу без озбиљне умрежености са српским органима.

Он је подвукао да без умрежености са српским органима ни не може бити озбиљне истраге.

"Онај ко нема шта да крије, он не би одбијао учешће органа Србије, не би одбијао помоћ најпрофесионалнијих и најозбиљнијих истражитеља које ова земља има", истакао је Ђурић за ТВ Пинк.

Он је нагласио да одбијање Приштине не значи да истраге неће бити, те да ће Србија истрагу свакако спроводити са циљем да они који су одговорни за овај, како каже, терористички акт буду изведени пред лице правде.

"Омогућићемо да они који су одговорни за овај терористички акт, па ма на којим позицијама се налазили и какву улогу имали, буду изведени пред лице правде и то без обзира на националност, фукцију и на било шта друго", закључио је Ђурић.