Насловна » Актуелно » Вести » Ракић: Иницијатива да Српска листа напусти владу у Приштини

Ракић: Иницијатива да Српска листа напусти владу у Приштини

26. март 2018. Извор: Танјуг

Руководство Српске листе усвојило је иницијативу за напуштање владе привремених институција самоупрааве у Приштини и о овој одлици ће обавестити председника Србије Александра Вучића, саопштио је вечерас председник Српске листе Горан Ракић.

Фото: ТВ Мост

"Дијалог у оваквим околностима, када се на голорук народ иде са метком у цеви, када се на реч иде кундацима и ђоновима чизама, док се врши институционално насиље над грађанима, нема никаквог смисла", навео је Ракић.

Он је у саопштењу истакао да је ово тежак дан за Србе на Косову и Метохију у коме се најбоље видело лице приштинских институција.

"Брутално, са метком у цеви, уз шок бомбе и бесомучно ударање жена и мушкараца, нападнути су и пребијани легални и легитимни представници српског народа у покрајинским институцијама, министри, директори канцеларије, посланици, градоначелници", казао је Ракић.

"Након оваквог злодела и демонстрирања силе, руководство Српске листе је одржало хитан састанак на коме смо усвојили иницијативу за напуштање владе у Приштини. О овој одлуци ћемо обавестити председника Републике Србије Александра Вучића", навео је Ракић.