Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Опасне и бесрамне тврдње Трајковић, утврдити да ли говори истину

Ђурић: Опасне и бесрамне тврдње Трајковић, утврдити да ли говори истину

22. април 2019.

У свим цивилизованим друштвима мора постојати одговорност за јавно изговорену реч, и слобода говора не подразумева право да без икаквих консеквенци неосновано и без доказа блатите и клевећете кога желите.

Марко Ђурић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Рада Трајковић је у данашњем гостовању на Н1 најдиректније државу Србију оптужила за „државни тероризам“ и убиство Оливера Ивановића, и сматрам да је неопходно утврдити да ли она говори истину, односно каквим доказима располаже за тако опасне и бесрамне тврдње.

Уколико, пак, не говори истину, потребно је утврдити да ли у овом својеврсном ширењу панике и цртању мете има елемената правне одговорности.

Лично не мислим да је овај напад на државу и демократски изабране представнике само чин политичке неодговорности или патолошке мржње Раде Трајковић према сопственој држави, иако је вероватно и то.

Све, међутим, указује на то да је Рада Трајковић само један од учесника организоване кампање рушења угледа државе и њених институција, и сматрам да је, у циљу очувања друштвене стабилности, потребно утврдити ко са којим мотивом учествује у тој кампањи и ко је њен наручилац и инспиратор.

Очекујем зато од надлежних државних органа да истраже наводе Раде Трајковић и природу њених односа са привременим институцијама самоуправе у Приштини и са појединим страним дипломатама са којима, како је и сама потврдила, одржава редовне контакте.