Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић позвао грађане Лепосавића да гласају за Српску листу
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Ђурић позвао грађане Лепосавића да гласају за Српску листу

18. октобар 2017. Извор: Танјуг

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић је на митингу Српске листе данас у Лепосавићу, уочи предстојећих локалних избора на КиМ, послао јасну поруку Приштини и међународној заједници да је Србија, како је рекао, наша држава, наша будућност и да никаквом препреком неће моћи да нас спрече да будемо оно што јесмо - свој на своме.

Фото: Kанцеларија за КиМ

Ђурић је позвао грађане Лепосавића да на локалним изборима 22. октобра гласају за Српску листу и поручио да је најважнији ресурс Срба на Косову и Метохији "политичка слога".

"Заједно можемо све и бићемо заједно 22. октобра када ћемо отворити ново поглавље у развоју Лепосавића. Исто тако, послаћемо одавде јасну поруку и Приштини и међународној заједници - Србија је наша држава, наша будућност. Ни јабланиима ни балванима, нити било којом другом препреком неће моћи да нас спрече да будемо оно што јесмо, а то је - свој на своме”, рекао је Ђурић.

Ђурић је рекао и да ће се на предстојећим локалним изборима “ломити и одлучивати судбина и будућност Лепосавића”, где ће та општина припадати.

То, казао је, највише зависи од грађана Лепосавића у којем се "много тога прелама и за саму државу Србију".

“И зато, будите поносни што су историја и тешке политичке околности пред све нас ставили толику одговорност и што у недељу ваш глас толико много вреди. Будите 22. октобра оно што јесте, будите Срби, будите уз своју државу, волите је. Изађите на изборе и подржите Српску листу”, рекао је Ђурић у Дому културе у Лепосавићу.

Поделе се не смеју дозволити, рекао је Ђурић и додао да не смемо дозволити да се зарад малих, себичних и материјалних интереса изгуби шанса да се “досања она слобода коју сви жељно чекају”.

Скуп у сали и лица присутних, казао је Ђуић, говоре више од хиљаду речи, о томе колико знања, енергије, љубави према овом крају има у, како је рекао, свима вама.

"Колико шанси и могућности да у будућности радимо заједно леже пред нама и колико напретка чека Лепосавић, сада када га у недељу освојимо”, рекао је Ђурић.

Он каже да разуме и осећа велики део мука Срба на КиМ и колико им је тешко да живе у атмосфери у којој се “од данас до сутра одлучује о питањима од којих зависи будућност ваших породица и ваша лична будућност”.

Ђурић је предстојеће изборе оценио одлучујућим хоће ли општина, град, хоће ли свако српско место на КиМ моћи да сарађује са Београдом, како би се сачувале српске школе, болнице, радна места, како би и у Лепосавићу могла да се сачува и Трепча и свако друго предузеће и оно будуће и оно које данас ради.

“Ја сам дошао зато да вас питам и питам вас - може ли Србија у недељу да рачуна на победу Србије овде у Лепосавићу”, запитао је Ђурић чије обраћање је пропраћено аплаузом присутних.

Кандидат Српске листе за градоначелника Лепосавића Зоран Тодић је рекао да се 22. октобра нема права на грешку и да сви врло добро знају шта је Српска листа.

Грађани Лепосавића, поручио је, немају другу државу до Србије, те да су избори важни, јер држава Србија има јасну стратегију како ће да осигура безбедан и бољи живот у наредном периоду за српски народ.

“Српска листа је (на ванредним парламентарним изборима) 11. јуна добила 90 одсто мандата и гласова српског народа. Немојте ни у Лепосавићу да погрешимо, 22. октобра сви на биралишта, гласајте за Српску листу, честите, поштене и одговорне људе, који ће у сарадњи са нашом државом градити бољу будућност за наш народ”, рекао је Тодић.