Насловна » Актуелно » Вести » Брнабић: Скандал што нема реакције на споразум Приштине и Тиране
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Брнабић: Скандал што нема реакције на споразум Приштине и Тиране

04.јул 2019. Извор: Танјуг

Премијерка Ана Брнабић каже да није наивно то што су Приштина и Тирана потписале споразум о заједничкој спољној политици укључујући и заједничке амбасаде, као и да је скандалозно што нема реакције САД и ЕУ.

Ана Брнабић

Фото: Танјуг

"Страшно је то што су Приштина и Тирана потписале споразум да сада имају заједничку спољну политику. Ово није наивно, ово је изузетно озбиљно. Скандал је да још увек нисмо видели никакве званичне реакције ни од САД ни од ЕУ", рекла је Брнабић за ТВ Пинк.

Она је додала да Приштина то ради у тренутку када ЕУ не може да реагује, јер се формира нова Европска комисија, бирају се нови чланови.

То се ради у моменту када се, како каже, многе ствари мењају и где ће високи представник за спољну политику ЕУ, који треба да модерира дијалог Београда и Приштине бити из Шпаније која није признала једнострано проглашену независност Косова.

Подсећа да је Жосеп Борел, који је као министар спољних послова Шпаније посетио Србију пре неколико месеци, да су имали добре разговоре и да он разуме зашто је важно поштовање међународног права и стандарда.

"Ситуација се у многоме компликује и постаје из дана у дан све комплекснија", закључила је она.