Насловна » Актуелно » Вести » Вучић: Приштина нема озбиљну и промишљену политику
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Вучић: Приштина нема озбиљну и промишљену политику

15. јул 2019. Извор: Танјуг

Председник Александар Вучић изјавио је синоћ, поводом одлуке приштинских власти да забрани улазак министру одбране Александру Вулину и представницима војног здравства, да то није први пут и да Приштина нема озбиљну, промишљену политику, већ све раде на "дневном нивоу".

Александар Вучић

Фото: Танјуг

На констатацију да у Приштини наводе да је још 2016. године забрањен улаз министрима војске и полиције, Вучић је приметио да је Вулин ишао неколико претходних пута на Косово и Метохију, заједно са њим (Вучићем).

"Ко ће га знати... Ако мислите да они имају озбиљну, промишљену политику... То је све на дневном нивоу, како им падне на памет, или како их из неке амбасаде позову... Као код нас до 2012. године", рекао је Вучић гостујући на ТВ Пинк.

Он је истакао и да је немогуће предвидети потезе Приштине, не само због њихове непредвидивости, већ због тога што мора да се рачуна и на страни фактор.

"А, наше је да покушавамо. И као што сте видели - рекао сам да ћемо успети да снабдемо продавнице на северу КиМ и успели смо", подвукао је Вучић.

Очекујем већу подршку Француске на ЕУ путу и по питању КиМ

Са великим надањима и очекивањима, али и стрепњом очекујем изузетно важну посету председника Француске Емануела Макрона, истакао је синоћ председник Александар Вучић и додао да очекује да после те посете имамо снажнију и већу подршку Француске на европском путу, али и по питању решавања проблема на Косову и Метохији.

"Нећемо исто мислити, то је немогуће. Али, да они могу да разумеју неке од наших захтева и потреба, председник Макрон је, да будем искрен и до сада то показао", рекао је Вучић.

Председник Србије истиче да Макрон Приштину нигде није "тетошио" како неки кажу, као и да је реч о врло отвореном човеку са којим није лако разговарати.

"Али, ни ми не важимо за неког са ким је лако разговрати", напомену је Вучић.

Надам се да неће користити посету Макрона за инцидент на КиМ

Председник Србије Александар Вучић рекао је синоћ да га брину наредне акције Приштине и, посебно, да се нада да неће искористити присуство председника Француске Емануела Макрона у Београду да направе на Косову и Метохији неки инцидент и проблеме.

Вучић је, у емисији „Хит твит" на телевизији „Пинк", рекао да брине за наредне дане, јер је Приштина, према обавештајним подацима, већ за сутра "оставила простор" за могуће деловање специјалних јединица и да брине да ће то да буде нека „од генијалних акција као прошли пут".

Они мисле, приметио је том поводом, да само они имају обавештајну службу, а српска је увек добро обавештена о свим њиховим потезима.

Вучић је рекао да покушавају свима да докажу да су суверена држава и да могу да раде шта хоће.

„Њихова тактика је једноставна. Они имају проблем са севером Косова и желе да овладају тим простором. Право прати чињенице, и то је нешто што је њихова политика, коју ће наставити, а ми морамо томе да се супроставимо", казао је он.