Насловна » Актуелно » Вести » Вучић: Решење за КиМ мора бити "нешто између"
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Вучић: Решење за КиМ мора бити "нешто између"

16. јул 2019. Извор: Танјуг

Председник Александар Вучић изјавио је данас да француски председник Емануел Макрон разуме тежину проблема кад је реч о Косову и Метохији и да се ствари не могу решавати тако што нико ни од чега неће да одступа.

Александар Вучић

Фото: Танјуг

"Ја сам тражио подршку од њега да разуме да то не може да буде решено онако како би свако од нас желео, него да то мора да буде нешто између", напоменуо је Вучић.

Он је додао да то разуме и сваки Србин и сваки Албанац, али да се често "правимо блесави" и ниподаштавамо жеље и захтеве оне друге стране.

"Компромис није слабост, већ снага", истакао је Вучић додајући да ће се увек залагати за стварни компромис, а не за предају и одустајање.

Како је навео, ако будемо могли ићи ћемо тим смером, а ако не, неке друге генерације ће то учинити, али да не желимо да живимо у страху од ратова и сукоба.

"Људи питају зашто купујемо оружје. Па, купујемо оружје да нас нико не би напао. Ако виде да је Србија ''гњила јабука'', свако ће је са лакоћом узети, ако виде да је то ''тврд орах'', онда није лако да је сломите", закључио је Вучић.

Вучић: Наставак Берлина највероватније у септембру

Председник Александар Вучић изјавио је данас да ће се следећи састанак Београда и Приштине у организацији француског председника Емануела Макрона највероватније десити у септембру.

"Верујем да ће нека врста наставка Берлина, односно Париз, бити у септембру", рекао је Вучић новинарима на Калемегдану, након што се заједно са председником Макроном састао са младима из региона.

Вучић је рекао да је потребно време да се о неким стварима говори.

"Мрзим да пребацујем кривицу на другу страну, хајде да сачекамо да велике силе ураде своје ствари, па ћемо ми онда видети шта је наше", рекао је Вучић.

Макрон, који борави у званичној посети Србији, јуче је на конференцији за новинаре најавио да ће одржати специјални састанак са руководством Београда, Приштине и канцеларком Меркел, с циљем да се омогући постизање споразума.