Насловна » Актуелно » Вести » Козарев: Неки Срби настоје да спрече Српску листу да победи
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Козарев: Неки Срби настоје да спрече Српску листу да победи

27. септембар 2019. Извор: Танјуг

Заменик директора Канцеларије за КиМ Душан Козарев, којег су приштински полицајци пресрели данас и приморали да напусти КиМ, каже да поједини Срби са КиМ покушавају да, уз подршку Приштине и дела међународне заједнице, спрече Српску листу да оствари апсолутну победу на ванредним парламентарним изборима на КиМ 6. октобра.

Душан Козарев

Фото: Танјуг

"Они који су фаворити, а то су разни Рашићи, Петровићи, Раде, Момчило Трајковићи и други слични квази представници српских породица без угледа на Косову, неће моћи да спроводе такве акције и да покушавају фалсификовање народне воље", рекао је Козарев за ТВ Пинк.

Он је додао да су га приштински полицајци пресрели и приморали да напусти КиМ са образложењем да власти у Приштини неће дозволити да функционери из Београда дају продшку Српској листи.

"Ми смо се упутили, по зваршеном обиласку Ранилуга, на сајам меда који треба данас и сутра да се одржи на Новом Брду. Међутим, пресрела нас је косовска полиција са пет до шест аутомобила, укључујући возила интервентне патроле и саобраћајне полиције. Објаснили су нам да им је из Приштине стигло хитно наредење да напустимо КиМ", рекао је Козарев.