Насловна » Актуелно » Вести » Вучић: Само гласом за Српску листу против манипулације вољом Срба
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Вучић: Само гласом за Српску листу против манипулације вољом Срба

01. октобар 2019. Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић позвао је данас Србе на Косову и Метохији, интерно расељене и прогнане да искористе своје право и гласају за Српску листу, како би осујетили покушаје манипулације српском изборном вољом.

Александар Вучић

Фото: Танјуг

Вучић је у изјави за РТС рекао да Српска листа доживљава прави политички терор и прогон, организован од органа такозване парадржаве, подржан од стране дела међународне заједнице.

"Погледајте ко и зашто све ради против те листе", апеловао је председник и истакао да се та кампања састоји у томе што једино представници Српске листе не могу да добију пдоршку било кога из централне Србије, било кога, са било које стране.

„Албанцима могу да дефилују и шсаљу подршку посланици различитих земаља, Бундестага, а забрањено је само Србима да подрже своју Српску листу. Такође је забрањен спот у којем је кривица Српске листе у томе што су изговорили ''Србија зове''“, указао је Вучић.

Он је подсетио да је спот забрањен по жалби Бирна, као и 2017.

„Велики Бирн се поново жалио због ''подстицаја на мржњу''. Када кажете ''Србија зове'', то је подстицај на мржњу, а није позивање на мржњу када партија Трајковићеве И Рашића на албанском језику каже да је ''монструм Српска листа““, казао је Вучић.

Они, каже, снимају спотове испред српске цркве за коју не дају да буде српска, а и издвојили су, како каже, три милиона евра посебног новца за куповину српских гласова, јер желе себи да направе подобне Србе.

„Само је Србија забрањена реч“, казао је Вучић.

Председник је истакао да постоје две могуће опције велике манипулације на изборима на КиМ - крађа путем поште и писама или путем неважећих листића, како би добили лажне гласове за Србе.

"Једна је крађа путем поште и писама, јер до сада ОЕБС-у нису дозволиил да контролише. Тражићемо контролу ОЕБС-а, да ОЕБС чува пошту и писма, јер знамо да за те људе никад нико не би гласао", рекао је Вучић и додао да се нада да ће и ОЕБС инсистирати на томе.

Са друге стране, упозорио је да ће свуда где су неважехци листићи албанске партије у договору претварати те листиће у гласове за њима послушне и подобне Србе.

"За послушне и подобне Србе који, нажалост, имају подршку структура у Београду, који признају најновију државу Косово, како сами кажу, и желе помирење. Као да ми, који се и даље боримо за Србију и наш народ, то не желимо", рекао је Вучић.

То су две опције за могућу манипулацију, поновио је, јер, како каже, Албанци за њих неће гласати, али праве алиби да би од неважажећих листића добилуи лажне гласове за Србе.

"То су опште познате ствари и зато позивам Србе на КиМ да им се супротстави, оловком и папиром, својим гласом и да изађу у већем броју него икада, у свим деловима, енкалавама, на северу КиМ и да покажемо српско јединство и да Србију не могу да одвоје",

Вучић је рекао да је огроман ангажман све време и да се води велика кампања против Срба са севера КиМ.

Каже да су и странци водили кампању против Српске листе, јер им је сметало што се Српска позива на Београд.

"Они хоће да искључе Београд, хоће само послушне Србе којима би управљали странци и Албанци", рекао је Вучић.

Вучић је истакао да они знају да немају упориште у српском народи и да мисле да ће, ако доведу подобне Србе, попут, како је рекао, Раде Трајковић, Србија морати да призна Косово јер ће они то тражити.

Он је истакао да је зато важно да Срби изађу у највећем броју на изборе 6. октобра и да дају свој глас ономе коме верују, а његова је молба, како каже, да гласају за Српску листу, јер једино она ради са Београдом.

"Све остало је кидање веза и контаката са Београдом и могућности подршке очувању јединства српског народа", рекао је Вучић.

Упитан да ли ће се до краја кампање на неки начин укључити, Вучић је рекао да ће позвати кандидате за посланике у Београд, чиме ће и они симболично показати која је њихова дрзава.

Истакао је да ће им пружити пуну подршку и да ће поново позвати народ да изађе на изборе.

"Моја је порука, Срби, изађите на изборе у што могуће већем броју јер гласамо за опстанак на КиМ, на нашим огњиштима, гласамо за српске плате у школама и болницама, јер ће све укинуту ако не будемо имали право гласа и не будемо чули глас Срба. Србија зове, а ја молим људе да покажу одговорност и озбиљност", рекао је председник Александар Вучић.