Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Албански сепаратисти озваничили апартхејд на КиМ
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Ђурић: Албански сепаратисти озваничили апартхејд на КиМ

11. новембар 2019.

Модерна Европа деценијама није била сведок расистичке и шовинистичке политичке праксе каква се данас спроводи на самопроглашеном Косову, јер Србима је брутално одузето право гласа, чиме су албански сепаратисти озваничили апартхејд у нашој јужној покрајини.

Марко Ђурић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Интерно расељеним Србима, не само да је онемогућено да живе на својим вековним огњиштима, већ им је ускраћено право да на било који начин изразе своју политичку вољу.

Само су српски гласови из централне Србије, без икаквог смисленог објашњења, поништени у овој шовинистичкој фарси, чиме је протеривање нашег народа са Косова и Метохије и званично политички третирано као неопозиво.

Српски гласови су најпре били кужни, а данас је одлучено да напросто не постоје, и тако су протерани Срби избрисани као људска бића из политичке стварности.

Овај антицивилизацијски поступак Приштине остаће забележен у европској политичкој историји као један од њених најсрамнијих тренутака, и крајње је време да западне "лучоноше демократије" предузму нешто како би ово варварство било обуздано.