Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Сигуран сам да се Бошњаци стиде Угљаниновог подилажења Куртију
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Ђурић: Сигуран сам да се Бошњаци стиде Угљаниновог подилажења Куртију

21. новембар 2019.

Сигуран сам да се наши суграђани Бошњаци стиде Угљаниновог подилажења Куртију и да не желе да их он увлачи у било какву комбинаторику у оквиру пројекта стварања тзв. велике Албаније, реакција је Марка Ђурића на изјаве током сусрета Угљанина и Куртија данас у Приштини.

Марко Ђурић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

"Бошњаци у Рашкој области су лојални грађани Србије и доживљавају је као своју отаџбину, тако да Сулејман Угјанин данас није са Аљбином Куртијем разговарао у њихово име", навео је директор Канцеларије за КиМ у саопштењу које је достављено медијима.

Он је оценио да је "одлазак Угљанина на поклоњење Куртију је акт најдубљег људског и моралног посрнућа једног човека који је од Србије добио све, укључујући својевремено и министарску функцију, тако да је он последњи који има право да говори о наводном обесправљивању Бошњака у нашој земљи".

"Истина, Угљанин је био дискриминисан од Србије, али позитивно, јер сасвим му је незаслужено припао министарски ресор и послови у вези са регионалним развојем, и на том радном месту није показао ништа осим неспособности и некомпетенције", закључио је Ђурић.