Насловна » Актуелно » Вести » Петковић: Из наступа Куртија у Берлину јасно се види да се он плаши Александра Вучића
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Петковић: Из наступа Куртија у Берлину јасно се види да се он плаши Александра Вучића

10. децембар 2019. Извор: РТВ Пинк

Помоћник директора Канцеларије за КиМ Петар Петковић коментаришући изјаву Аљбина Куритија да не жели председника Србије Александра Вучића за преговарачким столом, оценио је да су једно његове жеље, а да је друго оно што је реалност.

Петар Петковић

Фото: ТВ Пинк

Свакако из наступа Куртија у Берлину где је говорио, између осталог о некаква три принципа, јасно показује да се заправо он плаши Александра Вучића.

Та изјава да неће Вучића испред српске стране која би учествовала у дијалогу са Приштином, показује његов инфериоран став и са друге стране пре свега, показује његову сумануту жељу да кадрира у Београду и он да буде тај који ће да одлучује ко ће да представља српску страну у дијалогу – рекао је Петковић у емисији “Правац”.

Како подсећа, милион пута смо рекли да се нама не свиђа то што смо кроз све ове године морали да разговарамо и са Тачијем и са Харадинајем и са многим другим.

-Али све време, управо због тога што нам је дијалог био најбитнији смо говорили ми не можемо да бирамо преставнике које Албанци бирају и са њима пре свега морамо да раговарамо – нагласио је Петковић.

Он је истакао и да баш зато што се не слажемо, ми разговарамо и морамо да се договарамо.

-То што се сад Курти боји Александра Вучића, то што њега неће за преговарачким столом, то између осталог показује да је Вучић свима показао да се бори за Србију, за интересе државе Србије, интересе српског народа на КиМ и да неће дозволити да неки други одлучују о судбини српског народа – нагласио је Петковић.