Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић са Ћелестеом о проблемима српског народа на КиМ
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Ђурић са Ћелестеом о проблемима српског народа на КиМ

05. фебруар 2019.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са генералним директором за земље Европске уније у Министарству спољних послова Италије Вићенцом Ћелестеом, кога је упознао са политичко-безбедносном ситуацијом на Косову и Метохији и проблемима са којима се суочава српски народ у покрајини.

Марко Ђурић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Ђурић је саговорнику предочио да су се, нажалост, остварила упозорења Београда и да су у Приштини на власт дошле политичке снаге које су досадашњом реториком, политичким и програмским опредељењима доказале да су против дијалога и да су претња стабилности у региону.

"Прве поруке представника владе Привремених институција самоуправе у Приштини наговештавају да тамо нема спремности за дијалог, што може имати далекосежне штетне последице", рекао је Ђурић.

Према Ђурићевим речима, Београд остаје опредељен за наставак дијалога са Приштином и мирољубиво решавање свих несугласица у региону, али укидање такси на робу из централне Србије и испуњавање обавеза које је Приштина преузела у бриселском дијалогу су минимални предуслови да до наставка дијалога дође.