Насловна » Актуелно » Вести » Вучић: Показујемо зубе, боримо се за своју државу
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Вучић: Показујемо зубе, боримо се за своју државу

04. март 2020. Извор: Танјуг

Активностима на повлачењу признања показујемо зубе, али то не решава косовски проблем, рекао је данас председник Србије Александар Вучић.

Александар Вучић

Фото: Танјуг

Вучић је, по повратку из Вашингтона, казао да је повлачење признања за Србију веома важно, али да не треба претеривати, с обзиром на то да, како је приметио, ми Срби волимо да наше резултате представљамо већима него што они то објективно јесу.

"Наравно, то није ни за потцењивање, јер на такав начин показујемо зубе, боримо се за бољи приступ решавању проблема. Али, да ли смо тај проблем решили? Па, нисмо", рекао је Вучић гостујући на Пинку.

Председник је подсетио да је на, како каже, фини начин покушао да се договори са Албанцима да се макар привремено не кандидују за међународне институције, а да би ми у том случају привремено прекинули кампању одпризнавања.

И то, према речима председника, сада постаје главна тема на којој сви инститирају. "Рекао сам да ми имамо дијалог, а да нас они (Албанци) доводе у ситуацију да трошимо огромну снагу на тој кампањи. Рекао сам им ''немојте да нас терате то да радимо''", рекао је Вучић. Рекао им је, каже, да тим њиховима активностима доводе у питање нашу државу, а ако ми на то не бисмо реаговали - доводили бисмо у питање сами своју државу.

Током сусрета са председником привремених приштинских институција, Хашимом Тачијем, у Вашингтону разговарао је, наводи, о уобичајеним стварима, изгадњи путева, железничком и авионском саобраћају, али му је, каже, рекао и да очекује нова повлачења признања косовске независности.

Оцењујући допринос специјалног изасланика америчког председника Ричарда Гренела решавању косовског питања, Вучић каже да је у почетку био скептик, ни данас, истиче, није оптимиста, али је чињеница да се Гренел труди и да улаже велику енергију.

Приметио је и да је Гренел био потпуно у праву када је одговорио на твитеру британском новинару Тиму Џуди да никакав "велики договор" није на помолу. "А, замислите да јесте", запитао је председник и додао да се тренутно, када је о Косову реч, прича о техничким, али не и о суштинским питањима.

"Ни за кога од њих нећу да кажем да су непријатељи Србије, али Бодо Вебер, на пример, као и Џуда и само да се јави још Бибер и да каже како тај план не ваља, а да појма немају о чему причају", рекао је Вучић и додао да је за многе те стране аналитичаре он "црни ђаво".