Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Српског повратника у селу Опрашке напали и повредили албански екстремисти
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Ђурић: Српског повратника у селу Опрашке напали и повредили албански екстремисти

12. јун 2020.

Јединог српског повратника који са породицом живи у селу Опрашке код Истока Петка Милетића јутрос су напали и повредили албански екстремисти, чиме је Србима у централном делу Косова и Метохији још једном поручено да је њихово протеривање са вековних огњишта дефинитивно и неопозиво.

Марко Ђурић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

У протеклих неколико месеци догодило се око стотину напада на Србе и њихову имовину на Косову и Метохији, пред очима незаинтересоване међународне заједнице која позива на дијалог Београда и Приштине, али не чини све што је у њеној моћи да заустави шовинистичко дивљање албанских екстремиста на Косову и Метохији.

Србија ће наставити да најиздашније помаже свом народу у најугроженијим срединама на Косову и Метохији и неће дозволити да покушаји застрашивања и протеривања Срба из села на централном Косову и Метохији уроде плодом.

Захтевамо од представника држава које имају највећи утицај на Приштину да изврше притисак како би се Србима на Косову и Метохији пружила ефикасна полицијска заштита и коначно увела пракса најстрожег кажњавања етнички мотивисаних напада.

Данашњи дан сепаратисти на Косову и Метохији славе као дан ослобођења, а управо су пребијањем Петка Милетића још једном показали да слобода за њих значи право да тлаче и угњетавају незаштићене и да је једина ствар које су се ослободили обавеза да поштују принципе човечности и толеранције.