Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић упознао Харченка са током дијалога Београда и Приштине
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Ђурић упознао Харченка са током дијалога Београда и Приштине

27. јул 2020.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић разговарао је данас са амбасадором Руске Федерације у Републици Србији Александром Боцан Харченком о политичко-безбедносној ситуацији у нашој јужној покрајини и проблемима српског народа на терену.

Марко Ђурић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Захваливши руском амбасадору на досадашњој подршци Москве територијалном интегритету и суверенитету Србије, Ђурић је истакао да ће братске везе наша два народа, као и однос суштинског разумевања и поверења који су изградили председници Александар Вучић и Владимир Путин, наставити да буде темељ изванредних односа наших држава.

Ђурић је амбасадора Боцан Харченка упознао са током дијалога Београда и Приштине, како на политичком, тако и на експертском нивоу, и изразио уверење да ће Србија и надаље имати подршку Русије на међународном плану када је реч о Косову и Метохији.

Београд је, према Ђурићевим речима, опредељен за дијалог као средство за нормализацију прилика у региону и стварање услова за економски развој, али никоме неће бити дозвољено да понижава Србију и испоставља јој захтеве да занемари своје елементарне државне и националне интересе.

Ђурић је амбасадору Боцан Харченку још једном, у име Владе Србије и српског народа, захвалио због драгоцене помоћи коју је Русија обезбедила нашој земљи у борби против епидемије вируса корона.