Насловна » Актуелно » Вести » Петковић: Фон Крамон није овлашћена да се меша у дијалог
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Петковић: Фон Крамон није овлашћена да се меша у дијалог

23. октобар 2020.

Виолу фон Крамон нико није овластио да се меша у дијалог Београда и Приштине и износи ставове о томе да ли је потребно да неко мења устав или не.

 Петар Петковић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Невероватно је да Европски парламент толерише да њен известилац за Косово и Метохију отворено наступа као лобиста најекстремнијих албанских политичких представника.

Она би као известилац Европског парламента требало да ту институцију извештава о разним политичким и друштвеним девијацијама, о нападима на људска права неалбанског становништва, криминалу, корупцији, глорификовању ратних злочинаца и разним другим "неевропским" појавама на Косову и Метохији, а не да отежава спровођење споразума постигнутих управо уз посредовање ЕУ.

Приштина је дужна да поштује споразуме потписане у Бриселу, и да своје правне акте усклади са договорима о Заједници српских општина, како би она имала све дефинисане надлежности.

Ако госпођа Фон Крамон мисли да је непоштовање договора европско и демократско понашање, онда то много говори о њој, али и институцији којој припада, а која јој дозвољава да хонорарно лобира за албанске сепаратисте у Приштини.