Насловна » Актуелно » Вести » Петковић: ОЕБС на Косову и Метохији има значајну улогу у успостављању владавине закона и безбедног окружења за све грађане
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Петковић: ОЕБС на Косову и Метохији има значајну улогу у успостављању владавине закона и безбедног окружења за све грађане

26. октобар 2020.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић састао се данас са шефом Мисије ОЕБС на Косову и Метохији Јаном Братуом.

 Петар Петковић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Саговорници су размотрили политичко-безбедносну ситуацију на Косову и Метохији, посебно се осврнувши на проблеме српског народа у нашој јужној покрајини.

На састанку је било речи о серији инцидената у српским срединама у протеклих месец дана, а Петковић је истакао да међународне организације и институције на терену имају важан задатак да створе друштвену атмосферу у којој напади на Србе и друге неалбанце неће бити толерисани.

Петковић је оценио да ОЕБС на Косову и Метохији има значајну улогу у успостављању владавине закона и безбедног окружења за све грађане и изразио очекивање да ће наставити да делује у складу са тиме.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију је Братуа информисао и о току дијалога Београда и Приштине, констатујући да је неиспуњавање обавезе формирања Заједнице српских општина велика препрека и изазов у процесу нормализације односа.