Насловна » Актуелно » Вести » Петковић: Србија чини све да ојача здравствени систем на КиМ
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Петковић: Србија чини све да ојача здравствени систем на КиМ

07. јануар 2021. Извор: Танјуг

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић завршио је своју дводневну посету КиМ обиласком Дома здравља у Доњој Гуштерици којем је недавно, средствима Канцеларије за КиМ, обезбеђено ново санитетско возило опремљено свим потребним апаратима.

 Петар Петковић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Петковић је рекао да су здравствени радници на КиМ прави хероји који су у претходној години поднели велики терет у борби против коронавируса.

"Држава Србија чини све да и овде, али и на свим другим местима помогне здравтсвени систем. Председник Србије Александар Вучић је рекао да ће 2021. година бити година у којој ћемо додатно да ојачамо здравствени систем Србије, јер смо видели да је најважније здравље људи", рекао је Петковић.

Он је истакао да ће осим санитетског возила које је недавно поклоњено Влада Србије и Канцеларија за КиМ и даље помаже здравство на КиМ.

Подсетио је да је држава одвојила шест милиона евра за изградњу нове болнице у Грачаници, што је три пута већа сума од првобитно планиране.

"То довољно говори колико држава Србија и председник Вучић воде рачуна о српском народу на КиМ и као што чинимо све да ојачамо здравствени систем у централној Србији, тако исто улажемо напоре да то учинимо и на КиМ не правећи никакве разлике", рекао је он.

Борба са коронавирусом у српским срединама је, према његовим речима, под контролом.

Директор Клиничко-болничког центра "Приштина" у Грачаници Братислав Лазић рекао је да је посета Петковића за Божић још један доказ да је држава Србија уз свој народ.

Он је нагласио да здравствени систем у српским срединама функционише веома стабилно, захваљујући помоћи која стиже од државе.

"Све време добро функционишемо, добро смо снабдевени лековима и зато смо успели да постигнемо пристојне резултате у сузбијању епидемије и лечења нашег становништва", рекао је Лазић.

Како је рекао, здравствени радници су показали срчаност и велику вољу у обављању посла не марећи за сопствене животе.

Захвалност на помоћи и санитетском возилу изразио је и директор Дома здравља у Доњој Гуштерици Звонимир Сташевић, који је рекао да им је возило "много помогло у збрињавању и транспорту пацијената оболелих од коронавируса".