Насловна » Актуелно » Вести » Вучић: Србија нема право на неодговорне изјаве
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Вучић: Србија нема право на неодговорне изјаве

27. јануар 2021. Извор: Танјуг

Председник Александар Вучић изјавио је синоћ да је уверен да ће наставка дијалога бити некад, упркос различитим неодговорним изјавама, попут стварања "Велике Албаније", које долазе од албанских политичара. Председник је поручио да је Србија у европским и светским оквирима мала, али да у региону мора да води рачуна о својим изјавама и потезима како би остала кључ стабилности.

Александар Вучић

Фото: Танјуг

"У региону ми смо ти који морамо да водимо рачуна највише. Они сви имају право на неодговорне изјаве, они сви имају право на неодговорно понашање, и нека то раде у Сарајеву и нека у Приштини и неки други, које нећу ни да помињем... Ми немамо право…", рекао је Вучић за РТС.

Истиче да Србија мора да чува мир, а да ће одговорити на паметан начин - даљим напретком економије, чувањем нашег народа и подршком нашем народу и на КиМ и у Републици Српској, али и сарадњом са Албанцима и Бошњацима.

"Нека причају шта год хоће, никакав страх немојте да имате, јер је Србија данас много снажнија него што је била некада, зато да спуштамо тензије и гледамо да нам земља напредује", поручио је Вучић.

То ће значити, каже, подизање и културе и позвао грађане да сутра прошетају до Савског трга и погледају како величанствено изгледа нови споменик подигнут творцу српске државе - Стефану Немањи.