Насловна » Актуелно » Вести » Вучић честитао Српској листи освајање свих 10 мандата
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Вучић честитао Српској листи освајање свих 10 мандата

14. фебруар 2021. Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић честитао је вечерас Српској листи освајање свих десет мандата на изборима на КиМ.

Александар Вучић

Фото: Танјуг

"Честитам нашем народу. Надам сам се томе и то је важна ствар, јер нама предстоји тежак период", нагласио је Вучић гостујући у емисији Хит твит на Пинку.

Вучић је тако прокоментарисао податак да је Српска листа освојила 99,14 одсто гласова у Северној Митровици.

"Како то да Рада Трајковић није добила ништа? Изгледа народ зна ко шта тамо ради и ко ради у њиховом интересу", рекао је Вучић.

Каже да је добио информацију да Албанци покушавају да у Конференцију уставних судова учлане Косово, као у међународну институцију.

"То ћемо да пратимо и ако је то заиста истина и ако се покаже до краја фебруара и до почетка марта да је то истина, то онда значи да они више не поштују ниједну норму вашингтонског споразума. Нема проблема, али ми ћемо бити приморани да на то одговоримо. А одговор им се неће допасти, биће дипломатски и озбиљан и одговоран", поручио је Вучић.

Не верујем да ће се радовати новим повлачењима признања, а ја сада могу да им кажем да ће их бити, поручио је Вучић и замолио их још једном да се уразуме и да поштују споразуме које су потписали, нагласио је председник.

"Ако то не желе да поштују, одговорићемо онако како то озбиљна и одговорна држава чини", поручио је Вучић.

Ранђеловић: Српска листа убедљиво, очекујемо свих 10 мандата

На данашњим ванредним парламентарним изборима на КиМ, Српска листа је однела убедљиву победу и од могућих 10 мандата у парламенту, очекујемо да освоји свих 10, изјавио је вечерас у Косовској Митровици заменик директора Канцеларије за КиМ Миљан Ранђеловић.

У седишту Српске листе, приликом проглашења првих прелиминарних резултата, Ранђеловић је рекао да је ту да захвали српском народу на КиМ, који је, каже, још једном подржао политику председника Србије Александра Вучића и Српске листе.

Захваљујемо грађанима што су препознали шта су урадили и шта нуде они, а шта смо урадили, радимо и нудимо ми. Кад кажем они, мислим на удружену опозицију у Србији, чији се један део налази у Приштини, а други у Београду, рекао је Ранђеловић.

Како је рекао, данас су и једни и дурги имали једне исте кандиате на овим изброима.

"То су Рада Трајковић, Ненад Рашић и још неки који раде у корист интереса у Приштини, али и Драгана Ђиласа, Вука Јеремића, и још неких из централне Србије, али они су данас освојили гласова недовољно за статистичку грешку, рекао је Ранђеловић.

Он је навео и да председник Србије, Влада, Канцеларија за КиМ дуго година раде на томе да Срби буду јединствени, храбри и да праве овакве резултате.

Србија нема резервни народ, Срби немају резервну државу осим Србије. Предаја није опција, настављамо са нашом политиком јер одавде нема назад, рекао је Ранађеловић.

Ракић: Српска листа у Косовској Митровици освојила 99,14 одсто гласова

Српска листа је, према прелиминарним резултатима, у Косовској Митровици освојила 99,14 одсто гласова, саопштио је вечерас председник Српске листе Горан Ракић и поручио да је то победа српског јединства и слоге.

Ракић је истакао и да је укупна излазност око 65.000 људи, што је за око пет одсто више него на претходним парламентарним изборима.

Највећу захвалност дугујемо грађанима, јер је ово победа српског јединства, српске слоге и ово је доказ да желимо да останемо своји на своме, рекао је Ракић на конференцији за новинаре у просторијама Српске листе у Косовској Митровици.

Како је рекао, према прелиминарним подацима, Српска листа је однела убедљиву победу, односно у њеним рукама је свих 10 мандата у скупштини.

За остале општине нису још пристигли резултати, али у Косовској Митровици, од српских гласова, Српска листа је освојила 99,14 одсто гласова. Рада Трајковић, Рашић и Петковић освојили су 0,9 одсто, рекао је Ракић.

Он је поручио и да овом победом српски народ са КиМ честита свим Србима Дан државности.

Такође, додао је да су ови избори одржани у посебним околностима, због пандемије, али и сијасет трикова којима је, каже, Приштина желела да умањи снагу српског народа и Српске листе да се у институцијама бори за свој народ.

Јединством и слогом смо осујетили те намере. Захваљујем се председнику Вучићу, Влади, Канцеларији за КиМ. Велика захвалност и за брата Милана (Радојичића), на свој подршци коју је пружио иако физички није присутан. Хвала и свим активистима који су успели да стигну до сваке куће, стана, попричају са свима и укажу им на значај ових избора, рекао је Ракић.