Насловна » Актуелно » Вести » Вучић: Бранићемо своје интересе, без обзира на готово безнадежну ситуацију
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Вучић: Бранићемо своје интересе, без обзира на готово безнадежну ситуацију

21. фебруар Извор: Танјуг

Србија зна шта су њени национални и државни интереси и наставиће да се бори за свој народ, и његова права без обзира на то што је ситуација готово безнадежна, поручио је данас председник Србије Александар Вучић упитан да прокоментарише да ли Србија има одговор на нове притиске из Приштине и Вашингтона и најаве о новој платформи за наставак дијалога.

Александар Вучић

Фото: Танјуг

"Немате адекватан одговор, видим да нам и унутрашње прилике решава Аљбин Курти који се распричао о томе како би Србија требало да изгледа и ко би требало да буде на власти. Станете, ћутите, пустите их, сви су јаки и паметни. Ми ћемо да их пустимо, нека они раде свој посао, ми ћемо свој", рекао је Вучић новинарима на аеродрому.

Он је новинарима на аеродрому после рекао да су за Србију дијалог и разговор са Приштином најважнији, али ако они мисле да то није потребно, и да ће на тај начин своје проблеме да реше, каже да са тим нема проблем.

Поводом тога што Курти каже да га не занима дијалог са Београдом, већ са Србима на Косову, Вучић напомиње да представници Срба са Косова нису они што добију 0,62 или они који добију два посто, већ они који добију 95 одсто. Покушали су они на све начине да инсталишу Србе са којима хоће да разговарају од Рашића до Раде Трајковић, па им није пошло за руком. Можете да купите некога, а 95 одсто људи не можете", истакао је Вучић.

Указао је и да је за нас оваква ситуација изузетно тешка, готово безнадежна, после 2004, 2008 и 1999 , али да нама остаје да се и даље боримо за свој народ, његове интересе и наше право, а додаје, видећемо докле и како.

"Нама ће бити тешко, а њима је , како кажу све лако. Видећемо то лако како ће бити", закључио је Вучић.