Насловна » Актуелно » Вести » Брнабић: Квалитет живота на КиМ зависиће од дијалога
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Брнабић: Квалитет живота на КиМ зависиће од дијалога

22. фебруар 2021. Извор: Танјуг

Квалитет живота свих грађана на Косову и Метохији зависи од дијалога са Београдом и зато ме је зачудила изјава лидера Самоопредељења Аљбина Куртија да му је дијалог тек на шестом или седмом месту, изјавила је данас премијерка Ана Брнабић.

Ана Брнабић

Фото: Танјуг

Истакла је да сваки прагматичан политичар размишља најпре о квалитету живота грађана, додајући да квалитет живота грађана на КиМ пре свега зависи од дијалога са Београдом.

"Не постоји никаква перспектива, ни европска, ни економска, без договора са Београдом", рекла је Брнабић за ТВ Хепи.

Брнабић је навела да од тог дијалога зависи да ли ће неко да инвестира на КиМ и отвара нова радна места, те навела да нико неће улагати тамо где постоји нестабилност и неизвесна будућност.

"Због свега тога ми није јасна Куртијева изјава, али можда сам ја превише прагматична", рекла је Брнабић и додала да би то за њу био "приоритет број један" и да је то предуслов да се на КиМ побољша ситуација.

Приметила је и да у Приштини не постоји велика заинтересованост ни за тестове, лекове и вакцине против короне и додала да ће Срби на КиМ и остали држављани Србије увек на располагању имати све тестове, лекове и вакцине.