Насловна » Актуелно » Вести » Вучић: Нон-пејпер изненађење, следе све већи притисци на Србију
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Вучић: Нон-пејпер изненађење, следе све већи притисци на Србију

28. април 2021. Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је веома изненађен начином на који је састављен нон-пејпер, али да, ипак, није добар за нашу земљу, иако је је много бољи и више нуди од Ахтисаријевог плана, он је по његовим речима доказ да ће притисци на Србију бити све већ.

 Александар Вучић

Фото: Танјуг

"Та појава нон - пејпера значи да ће притисци на Србију бити све већи и да се ближимо коначним пристисцима у коме мора да дође до неког решења или до проглашења кривца", рекао је Вучић одговарајући на питање новинара колико је појава нон-пејпера опасна за Србију.

Вучић је истакао да све то значи да морамо да водимо рачуна како играмо ту игру, будемо врло пажљиви и мудри у овој ситуацији и да је зато врло обазрив у давању изјава поводом тог питања.

Каже да у претходне две ноћи није укупно спавао више од пет сати, јер се мучио читајући своје и званичне белешке, како би видео када су се, где и пред ким неке ствари изговарали.

Додаје да је свакако нон-пејпер правио неко ко је врло компетентан и да мисли да је бар једна од особа које су то правиле од њега и образованија и паметнија и да се не стиди да то каже.

Упозорио је да као у шаху морамо да будемо врло опрезни да не би дошло до тзв. контумације, што значи искључења једног од играча односно пада заставице.

"Партија још траје, ово је за мене још изненађење, начин на који је то урађено, а ја не могу да се обазирем на анализе квази стручњаака који нису ни видели нон-пејпер, а све унапред знају шта би би треблао да буде одговор Србије", рекао је Вучић.

Додаје да је зато врло обазрив у давању изјава и додао да је пустио Приштину да каже да Србија стоји иза тога и да им се сада сви смеју.

Они нам без грешке увек помогну када окриве нас, додао је Вучић.

"Ја и наши тимови и даље анализирамо нон-пејпер. Мислим да знам ко је морао да учествује у његовом састављању. Ипак, нисам сигуран да су осим изненађења, више од тога постигли. Мене је заста изненадио тај папир, јер је најпаметније написан до сада. Има више у њему за Србију него што је у Ахтисаријевом плану, много, много више. Ту је до сада највише понуђено, макар неформално, него што би Србја могла да добије, а да ли је то добро или није, да будемо јасни - то је ужасно тешко и лоше", навео је Вучић.

Морамо да водимо земљу на најпаменији начин, само не смемо да пустимо да партија буде завршен пре рока и пре краја, јер онда немамо никакве шансе и може да се заврши нашом пређаом или контумацијом, закључио је Вучић.

Немојте ни да сањате да ће Србија признати Косово

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас Вјоси Османи и привременим приштинским властима да ни не сањају да би Србија могла признати независност Косова.

Вучић је тако одговорио на питање да прокоментарише објаву Османи да иза свих нон-пејпера стоји Србија, уз констатацију да је то неистина и лаж.

Ако се они сада надају да би Србија прихватила такво признање Косова поручио бих да не сањају, а камоли да Србија стоји иза такво нечег, рекао је он.

Казао је да, пошто увек и иза свега виде њега и Србију, те да он, да није добио питање, не би ни прокоментарисао објаву Османи.

Видим да читав дан славе што их је Нетфликс ставио на њихову листу држава. Нетфликс вас је ставио на ту листу, шта ће вам Ун и Интерпол. Гледајте филмове, шутирајте лопту; поручио је Вучић.