Насловна » Актуелно » Вести » Петковић: Најавe Хрватске да инсталира војни камп на КиМ претња по мир и стабилност
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Петковић: Најавe Хрватске да инсталира војни камп на КиМ претња по мир и стабилност

06. мај 2021.

Најаве Хрватске да на Kосову и Метохији планира да инсталира војни камп најотворенија су претња по мир и стабилност у региону Западног Балкана, али и Србима који су остали да живе на територији наше јужне покрајине.

 Петар Петковић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Реч је о директном кршењу Резолуције 1244 Савета безбедности Уједињених нација, јер је распоређивање војника на територији Kосова и Метохије могуће само у складу са овим документом и ничији снови о војним окупацијама не могу то поништити.

Очекујемо јасну и недвосмислену реакцију званичника Европске уније и Брисела, који мора стати на пут оваквом звецкању оружјем, које долази од земље која је чланица ЕУ.

Нема сумње да је реч о отвореној провокацији Хрватске на рачун Србије и удару на добросуседске односе које наша земља негује са званичним Загребом, упркос учесталим провокацијама.

Србија неће на провокације одговарати језиком провокација, али нека свима буде јасно да неће ни благонаклоно гледати на овакве претње које уносе немир у животе Срба који су већ једном искусили "Погроме" и "Олује".

Зато, нека се нико не заварава да ће било коме бити дозвољено да своје милитантне снове остварује преко леђа српског народа. То се неће догодити.