Насловна » Актуелно » Вести » Петковић: Османи као да не схвата концепт мирољубиве политикe
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Петковић: Османи као да не схвата концепт мирољубиве политикe

13. мај 2021.

Контрадикторност и апсурд су постали омиљене реторичке фигуре политичара у Приштини, који из дана у дан поручују да желе да истовремено разговарају са представницима Београда и да туже Србију за геноцид.

 Петар Петковић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Уколико је Приштина искрена у жељи да разговором решава проблеме, онда се терен за то не припрема упућивањем бесмислених порука о некаквој тужби за геноцид против саговорника, већ отклоном од језика мржње.

Вјоса Османи, дакле, или не жели дијалог, а наводну спремност Приштине на разговор помиње тек куртоазно да би избегла пацке међународне заједнице, или је потпуно неспособна да схвати концепт мирољубиве политике.

Потпуно је јасно да Приштина нема ни основ а ни формално-правну могућност да тужи Србију за геноцид, и да је реч о бедном покушају да се пажња јавности на Косову и Метохији скрене са чињенице да у Хагу ускоро неће бити довољно притворских јединица да приме све злочинце из такозване ОВК.

Уместо што популистичким најавама тужбе за геноцид непотребно продубљује међуетнички јаз на Косову и Метохији, Вјоса Османи би требало да предузме храбре политичке кораке да своје сународнике, којима је деценијама испиран мозак шовинистичким порукама о Србима као архизлочинцима, усмери у правцу суочавања са злочинима почињеним у њихово име.