Насловна » Актуелно » Вести » Петковић: Такозвано међусобно признање није тема дијалога у Бриселу
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Петковић: Такозвано међусобно признање није тема дијалога у Бриселу

09. јун 2021.

Претећом поруком да једино исходиште дијалога Београда и Приштине мора бити такозвано међусобно признање, албански политичари директно су доказали да их дијалог, договор и трагање за компромисним решењем не занима.

Петар Петковић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Уместо што безочно обмањују јавност и свакодневно саботирају дијалог, нека признају да их не интересује грађење мира и стабилности, већ да се залажу за замрзнути конфликт и свакодневне тензије на терену, које су нажалост опасност и алтернатива дијалогу.

Наметнута решења и једнострани потези нити су дијалог, нити помажу међусобном разумевању и договору, већ појачавају тензије и јаз који постоји међу народима на територији Kосова и Метохије.

Београд је кредибилан партнер у дијалогу и спреман је да у најбољој вољи седне за преговарачки сто у Бриселу, да бисмо решавали питања од интереса и за српски и албански народ у покрајини, а питање међусобног признања нити је тема, нити ће бити тема у статусно неутралном дијалогу у Бриселу.

Зато, нека албански политичари не троше узалуд дневнице, ако их само то занима, него нека тај новац паметније потроше на своју урушену економију.