Насловна » Актуелно » Вести » Вучић: Борићемо се за Србију, бићемо слуге само свога народа и државе
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Вучић: Борићемо се за Србију, бићемо слуге само свога народа и државе

13. јун 2021. Извор: Танјуг

Чуваћемо и штитићемо и Косовски завет и Видовдан, али ћемо бринути о будућности нашег народа на КиМ, као и у Бујановцу и сваком другом месту где Срби живе, поручио је данас председник Србије Александар Вучић у свом говору на обележавању јубилеја манастира Прохор Пчињски.

Александар Вучић

Фото: Танјуг

Он је истака да ће се наша делегација у Бриселу борити за Србију, неће бити ничији поданици осим што ће бити слуге само свога народа и своје државе.

Девет и по векова постојања и опстанка на трусном, тешком тлу о чему сведочи и овај јубилеј је обавеза да и у наредних девет и по векова постојимо и опстајемо.

Наша обавеза је да народу који живи овде, у Трговишту и Бујановцу обезбедимо опстанак, да поново покренемо у простору Гумопластике фабричке погоне, да поново наши млади могу да се запосле овде, да могу да раде и живе, виде будућност за себе и своју децу. Овде живи диван народ, људи који су увек поштовали државу, који су се увек радовали држави, волели и ценили цркву“, додао је Вучић.

Он је нагласио да упркос силним притисцима који долазе споља, који долазе са КиМ од албанских покитичара, претњама тужбама и новим сукобима, он сутра иде у Брисел где ће предводити нашу делегацију.

Знам ја колико проблема имамо, нису ствари тако ружичасте како желимо да их представимо. Зна то верни народ у Бујановцу. Обећавам да ћемо се борити за Србију, нећемо бити ничији поданици осим што ћемо бити слуге само свога народа и своје државе“, подвукао је Вучић.

Истакао је да ће се наша делегација борити не тако што ће да им претимо, да им узвраћа увредама, већ чврстином, одговорним и озбиљним ставом, погледом у будућност.

Рекао је да ће Србија побеђивати са више фабрика, већим платама и пензијама, да хоће да буде боља од других, а једино што ће да каже јесте да ништа туђе нећемо, али нећемо дати, па тако ни да по мерилима других будемо добри ако дамо нестсо што мисле да нам не припада, а припада нам више од девет и по векова.

Вучић се захвалио владици Пахомију што је, како је рекао, вредно и достојанствено штио наш народ деценијама на једном подручју где то није лако и једноставно.

Када год би долазио у Бујановац, Врање, Прешево, на територију Врањске епархије увек би владика Пахомије тражио нешто, не за себе, чак не често ни за цркву, већ да помогнемо вама грађанима, да добијете неку фабрику више, новца више“, рекао је он. Вучић је додао да је Србија данас јака, не превише јака, али из дана у дан све снажнија и јача уз подршку грађана и њихову веру у Србију.

Молим вас да останите на свом огњишту да чувате Пчињу. Верујем да постоје људи који нису поданичког духа, већ слободарског српског духа да ће помоћи да пребродимо проблеме пред нама који нису политички, већ се тичу КиМ, да из тога заједнички изађемо“, рекао је он.

Вучићу је уручен орден Епархије врањске Прохор Пчињски. Орден ми много значи, без цркве не можемо да сачувамо национално јединство, рекао је Вучић.

Позвао је српски народ на јединство.

Јединство српског народа је важније и потребније него икада. Нисмо слаби као што смо били, нисмо тако јаки како би волели, али бићемо много снажнији него икада ако будемо уједињени“, закључио је Вучић.