Насловна » Актуелно » Вести » Петковић: Нова тортура над Драгицом Гашић, инспектори запленили нова врата
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Петковић: Нова тортура над Драгицом Гашић, инспектори запленили нова врата

30. јун 2021.

Након вишедневног отвореног малтретирања и директних претњи упућених Драгици Гашић, нашој јединој повратници у Ђаковици, она се сада суочава са новом врстом притисака и проблема.

Петар Петковић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Иако смо одмах обезбедили нова блиндирана врата за њен стан и мајстора који треба да изврши замену, локална полиција данас прво није дозволила да се дотрајала и улупана улазна врата на Драгичином стану замене, него су јој тражили дозволу општине за монтажу.

Након што је Драгица попунила захтев у општини, локални инспектори рада потом су дошли и запленили Драгичина нова врата?!

Сада траже да се пре монтаже врата, општини доставе докази о некаквом атесту као и докази произвођа о уплаћеним порезима, уз бројна друга документа.

Ово је незапамћени скандал и директна тортура, као и нова, најотворенија врста притиска да се Драгица отера са свог кућног прага, јер је свима и у Приштини и у Ђаковици добро познато да је Драгичина намера била да замени стара врата како би се осећала сигурније и како би колико толико на миру могла да преспава у свом стану.

О каквом ми повратку и суживоту можемо уопште и да разговарамо, када Приштина не дозвољава ни базичне услове за живот нашим повратницима и обрачунава се с вратима?

Ми ћемо свим расположивим каналима наставити да инсистирамо да се прекину притисци и напади на њу и да јој се гарантује безбедност и нормалан живот, а први корак у томе свакако је да јој створимо пристојне услове за живот у стану, у који се вратила после 22 године и од тога нећемо одустати.