Насловна » Актуелно » Вести » Петковић: Група Албанаца у селу Гојбуља претукла тринаестогодишњег дечака
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Петковић: Група Албанаца у селу Гојбуља претукла тринаестогодишњег дечака

01. јул 2021.

Тринаестогодишњег дечака Николу Перића вечерас је у селу Гојбуља надомак Вучитрна претукла група Албанаца.

Петар Петковић

Фото: Танјуг

До напада је дошло док се Никола сам враћао са фудбала кући, када су га хулигани напали, оборили на земљу, претукли га и покидали му крстић који је носио око врата.

Дечак је са модрицама и подливима превезен у Kлиничко болнички центар у Kосовској Митровици, где је у току дијагностика повреда и имаће најбољу могућу негу.

Ту поруку сам вечерас пренео и његовом оцу, с којим сам разговарао о овом инциденту и понудио сву помоћ и подршку Kанцеларије за Kосово и Метохију. Он је случај пријавио и Kосовској полицији.

О овом недопустивом инциденту обавестићу све међународне чиниоце, од којих ћу захтевати да се безбедносна ситуација у Гојбуљи, као етнички мешовитој средини, схвати на најозбиљнији могући начин и да се подигне на још виши ниво.

Шта још треба да се деси да међународна заједница најозбиљније схвати каквом су ризику, тортури, малтретирању и шиканирању свакодневно изложени Срби на простору Kосова и Метохије? Да ли још неко дете треба да буде мета обести Албанаца, да би међународне мисије реаговале, или ће наставити да се праве да се ништа не дешава, што је манир Приштине за коју српске жртве не постоје.

До напада долази у дану када на Kосову и Метохији борави и генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг, који је очување безбедности и мира зацртао као главни приоритет мисије KФОР и ми очекујемо да та мисија своју дужност и испуни.