Насловна » Актуелно » Вести » Наставља се одмазда над Србима, на Јарињу ухапшен Србољуб Веселиновић (80)
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Наставља се одмазда над Србима, на Јарињу ухапшен Србољуб Веселиновић (80)

21. јул 2021.

Припадници Kосовске полиције ухапсили су данас на административном прелазу Јариње Србољуба Веселиновића (80), интерно расељено лице са Kосова и Метохије, са боравиштем у Kрагујевцу, под оптужбама за наводна имовинско-правна питања.

 Канцеларија за Косово и Метохију

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Веселиновић, иначе расељено лице из Горњег села код Призрена, јутрос је са синовцем кренуо на Kосово и Метохију, али је прво задржан на Јарињу, а потом и спроведен у Приштину, где треба да буде саслушан пред тужиоцем.

Kанцеларија за Kосово и Метохију одмах је обезбедила браниоца Веселиновићу, а ургираће поводом његовог случаја и пред свим релевантним међународним чиниоцима.

На делу је наставак прогона и одмазде према Србима са Kосова и Метохије, који се хапсе без икаквог правног основа, под лажним оптужбама и намештеним сведочењима.

Са тим у вези је и данашња пресуда Ристу Јовановићу који је осуђен на срамну казну од шест месеци затвора, само зато што се успротивио противправном претресању и малтретирању монахиње на Газиместану и показао наклоност према Србима и Србији.

Сада је јасно због чега Аљбин Kурти у Бриселу није желео да се сагласи са предлогом ЕУ да се обе стране уздрже од акција које би могле да изазову дестабилизацију на терену, јер све што Приштина ради, ради са намером да изазове дестабилизацију на простору Kосова и Метохије.

О томе говори и пораст броја тешких инцидената на простору покрајине, а хапшење Веселиновића, уз срамну пресуду Јовановићу, најсликовитије су сведочење са каквим се прогоном и одмаздом сусрећу Срби на KиМ, или они који су наклоњени Србији.